Bloggnorge.com // In Times Of Teen
Start blogg

In Times Of Teen

Ungdomstida

Hvordan jeg synes det er å være ungdom

Kategori: Uncategorized | 4 kommentarer » - Skrevet mandag 4. mars , 2019 kl. 10:14

På barneskolen hadde vi det gøy. Vi lekte, tulla og hadde det gøy. Kjempe gøy. Så kom vi på ungdomskolen, og alt ble plutselig mye mer alvorlig. Vi lekte ikke lenger, tulla ikke like mye. Vi sto bare og snakka. Snakka om mensen, livet, kjærlighet og skole. Forandringen fra barneskolen til ungdomsskolen var en lærerik forandring. En forandring vi vokser på. Vi blir mer modne. Både på innsiden, og utsiden.

 Etter at vi starta på ungdomsskolen var leking teit. Ingen spør om å leke sammen, nå heter det å henge sammen. Alle bare henger rundt. Prater, ser film, er på fest osv. Men ungdomskolen er gøy. Det er mer frihet. Mange tror at det er strengere på ungdomsskolen bare på grunn av anmerkninger, men så lenge du tar med bøker til timen, kommer tidsnok, oppfører deg ordentlig og hører på lærerne, får du ikke anmerkninger. Ungdomsskolen er ikke strengere. Det er ikke mer lekser. Det er mindre lekser. Det er systemer på ting. Ungdomsskolen er bedre. Mye bedre.

Mange er redd for karakterer. Tenker på karakterer. Snakker om karakterer. For noen er hele ungdomsskolen bare karakterer. Hvis du ikke får den 6-eren du vil ha, er du ikke fornøyd. Når du får en 5-, og venninna di får 6, er du ikke fornøyd. Men karakterer er ikke alt, og så lenge du jobber godt og følger med i timene vil de gode karakterene komme lettere.

På ungdomsskolen splittes klassene og det lages nye. Kanskje kommer du ikke med bestevenninna di. Kanskje kommer du med bestevenninna di, men hun har forandra seg. Folk forandrer seg. Folk får nye venner. Du får nye venner. Alle får nye venner.

Alt i alt er ungdomsskolen bra. Det er morsommere og bedre. Men det er en forskjell, og det kan bli et savn. Så gled deg til ungdomsskolen, men vær forberedt på at det blir en forandring. Ungdomstida handler om å finne sin identitet og å ha det gøy!

-Jente 13 år-

Kommentarer

  1. Anonym sier:

    Det var en bra tekst, som var lett og lærerik å lese. Jeg syntes det var en bra tekst fordi at jeg skal begynne på ungdomskolen selv neste år og det var greit å få litt info om hvordan det er å gå på ungdomskolen.

  2. jente 13 sier:

    Hei, jeg syntes det er bra at du skriver om at ungdomskolen kan være gøy. Det er mange som gruer seg til å starte på en ny skole og er redde for å miste vennene sine eller få dærlige karakterer. Jeg gruer meg også litt til dette, men etter å lese dette syntes jeg at det kan bli mindre skummelt.

  3. annonym sier:

    Hei, jeg synes at det er fint at du ikke bare viser den stressende og skumle ungdomskolen, men også den fine og brae ungdom skolen. Så takk, for nå er jeg litt mindre stresset enn det jeg var før.

  4. annonym sier:

    jeg liker at du viser den gode siden av ungdomskolen, og ikke bare den dårlige. nå gleder jeg meg til ungdomskolen.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.