Bloggnorge.com // In Times Of Teen
Start blogg

In Times Of Teen

Ungdomstida

Når du blir tenåring…

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 4. mars , 2019 kl. 09:56

I ungdomstiden kommer du til og gå gjennom mange følelser og tanker. Sorg sjalusi, sinne, Press, frustrasjon, uforståelighet, glede. Du har mange tanker i hodet ditt. Er jeg bra nok? Hvordan ser kroppen min egentlig ut? Snakker de om meg nå? Burde jeg få nye venner? Hun hadde mye merkeklær må jeg ha det også Passer jeg inn? Jeg er så forelsket i han burde jeg spørre han?

Sorg er noe som mange ungdommer går gjennom Det som flest opplever er kjærlighetssorg. Kjærlighetssorg kan være, mye mulig, det kan være at noe har brukt deg, Eller at noen har vært utro, Eller at du har mistet din bestevenn, og mye mer. Sorg forbindes jo med og være trist. Når du er trist kan du ofte bli sint også, Man blir fortere sur på andre mennesker, Og ofte sliten og frustrert. Å være lei seg kan være mye forskjellige det kan være for den minste ting til den største det kommer an på.

Sjalusi er noe flere jenter den gutter føler. Det er mange jenter som blir sjalu på hverandre. Det kan for eksempel være at man er sjalu på hverandres klær eller hvor man bor eller på vennen sin kjæreste. Sjalusi går ofte over etter noen dager man hever seg over det og må tenke at du er bra nok, Fordi det er du!

Press er et stort tema, Press betyr at noen maser eller drar deg med på noe du egentlig ikke vil. Press kan forbindes med sjalusi. Mange ungdommer begynner å utforske ting for eksempel alkohol, Alkohol er ofte noe som er i press temaet. Mange føler at de må drikke fordi vennene deres gjør det eller at du må drikke hvis du skal være på den festen Det finnes også gruppepress, Rådet mitt hvis du føler gruppe press er og stå for det du vil og si nei hvis du ikke vil. Gruppepress er at hvis noen mener at du må være med på ting for eksempel, hvis du er med vennene dine til Oslo og du ikke får lov av foreldrene dine og dra til Oslo city men vennene dine vil, skal du da bli med venne dine fordi de sier det går bra og at det ikke er farlig eller skal du la være fordi du vet det er galt. Det her var et eksempel på gruppepress du må alltid stå for det du føler og si nei hvis det er det du må og vil. Stå for dine meninger og dine følelser!

Frustrasjon er noe noen ungdommer føler på. Jeg tror alle ungdommer har kjent på det. Noen går igjennom en fase hvor man blir frustrert fordi du ikke vet hva du skal gjøre med livet ditt, Hvem du skal være med, Hvordan du skal oppføre deg og hva du går med. Da blir man ofte stressa og greier ingenting bare tenke på det. Det kalles frustrasjon. Slapp av det pleier og gå over! Frustrasjon kan være positivt noen greier ikke velge mellom venner og kjærester og det går bra du trenger ikke velge du må bare være deg selv og se hvem som aksepterer hvem du er!

Hvis du har kommet hit nå så føler du kanskje at ungdomstiden er forferdelig, men ungdomstiden er fantastisk tro meg! Jeg var redd, usikker, stressa første skoledag på ungdomskolen. Jeg har aldri skiftet mening så fort. Ungdomstiden er en fantastisk tid hvor du opplever mye og finner ut av hvem du er. Du bygger opp selvtilliten din og identiteten din og sosiale ting du kan skje aldri har vært på med på Du må bare hoppet i det og alle disse tankene og følelsene du går igjennom er positive uansett hva. Når du hører ungdomstiden tenker du bare alkohol kjærester drama og skole. Men det er så mye mer en det. Du får lov til å kjenne på hvem du er og hva du tenker og føler.

–          Jente 13 år –

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.