Bloggnorge.com // In Times Of Teen
Start blogg

In Times Of Teen

Ungdomstida

Mye er nytt når du kommer på ungdomsskolen

Kategori: Uncategorized | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 15. mars , 2019 kl. 09:11

Først av alt vil jeg begynne og snakke om rollespill i hverdagen. Hver dag spiller du mer en 4 roller: med venner, på skolen, med foreldre og i familien.

Vi kan begynne med venner, snakker du likt med de som du snakker med foreldrene dine? Nei det gjør du ikke, du sitter ikke ved middagsbordet og sier – hva skjer- eller – hva faen- osv… Det er en rolle du spiller i hverdagen din. Hvis du får besøk av din bestemor snakker du ikke likt som du gjør til venner eller skole og foreldre. Da er du mest sannsynlig mye mer respektfull. Kort oppsummert: venner, skole, foreldre, familie, er noen av rollene du spiller ofte i hverdagen. Jeg valgte å begynne med dette temaet for det tenker man ikke så mye om.

FØLELSER

Målgruppen om det jeg skriver om er 7 klasse, derfor vil jeg skrive om dette for du kommer til og oppleve mye av dette.

Noen har kanskje mer følelser en andre, men alle har følelser. Du merker mer og mer til følelsene dine jo eldre du blir. Jeg har ikke de samme følelsene nå som de jeg hadde i 2 klasse. Det har mest sannsynlig ikke du heller. Du liker kanskje andre jenter eller gutter eller begge. Du har kanskje en annen stil for hvordan du er og oppfører deg. Kanskje du blir mer trist vis et forhold tar slutt eller vis du er på vei inn i et forhold.

Jeg kan selv innrømme at jeg hadde en kjæreste for en stund siden, men forholdet funket ikke mer. Vi var bare sammen i 2 uker. De 3 første dagene etter at vi slo opp var ikke så lett selv om jeg syntes det var fint at vi slo opp var det litt trist. Det har aldri hent at jeg har vært i et forhold som bare varte i 2 uker.  Det lengste jeg har vært sammen med noen er et halvt år. Det var i 7 klasse. Det var dessverre jeg som gjorde dert slutt. Jeg var trist lenge selv om det var jeg som slo opp. Jeg følte meg som en dritt. Jeg føler at jeg gjorde noe riktig, men helt ærlig så begynte jeg å gråte. Men Jeg er sikker på at jeg kommer til å oppleve flere følelser.

Du har kanskje hoppet tau og lekt «harn» osv…. men på ungdomskolen kan jeg love deg du har forandret deg veldig. Det er noen uskrevne regler for hvordan man skal være. Som jeg mener at man skal drite i. Jeg har valgt ut 10 av de uskrevne «reglene».  Disse reglene kan kalles normer eller uskrevne regler.

  1. du skal ikke kødde til de uskrevne reglene.
  2. du må ikke gå fra gjeng til gjeng. Du må være i en gjeng.
  3. ikke skryte av en bra karakter
  4. ikke ta for mye oppmerksomhet og i hvert fall ikke fra andre
  5. på ball skal 10 klasse gå med store kjoler, noe som ikke 8 og 9 skal
  6. ikke leke inne eller ute. Vis du gjør det er du barnslig
  7. følgere på insta (trenger ikke å si mer enn det)
  8. du må ha en stil ikke gå med de samme klærne hver dag.
  9. du bør ha et talent F.eks være god i Engelsk, piano, matte, synge. Osv….
  10. ikke legge ut kleine ting på insta F.EKS et bilde av deg som du ler eller bare et bilde som du smiler på.

Disse 10  reglene som ikke er skrevet ned noe sted, er bare noen. Jeg vil oppfordre alle som begynner på ungdomskolen til og drite i de uskrevne reglene på den skolen du skal begynne på. Mange av de uskrevne reglene jeg skrev opp er på skolen der jeg går. Jeg tror ikke alle er så stolt av å dem. Den dagen når du skal begynne på ungdomskolen, vill jeg oppfordre dere til å ikke bry dere om de uskrevne reglene på skolen der dere skal begynne. For at du  skal klare å motstå disse forventningene må du egentlig bare være deg selv.

RELIGION OG ÅNDER

Når man blir eldre begynner man å tenke på religioner. Det finnes mange historier der ungdommer finner ut at de ikke lenger tror på noen gud eller at de plutselig begynner og tro på religioner.  Men dette kommer du til å lære mer om på skolen så det kommer ikke jeg til og skrive så mye om.

Du har helt sikkert hørt om ouija board, spillet der en ond ånd svarer på spm. Den ånden er ikke en snill ånd, den er ond ånd. Flere ungdommer begynner og prøve å oppsøke ånder med å spille ouija board eller dra til hjemsøkte steder. Grunnen til at ungdommer gjør det finnes det ikke et ordentlig svar på. Det er et spill som heter Ouija board der du stiller ja og nei spørsmål på et brett. Det høres ikke så farlig ut men det blir verre. På brettet har du en mynt eller noe  ha fingrene til de som spiller på. Mynten eller det du bruker flyter seg uten at dine venner eller du flytter på den. Du kan F.EKS spørre om du bor i et hjemsøkt hus.  Mange ungdommer begynner og se på serier om uforklarlige hendelser. Jeg velger å skrive om dette  for at man skal være klar over at når man blir eldre så begynner man å søke opp spiritisme. (åndelig aktivitet).

ANMERKNIG

Jeg mener at det er alt for lett og få anmerkninger. Anmerkning er en form for straff som skolen mener er lurt og ha for da gjør du ikke den feilen igjen. Du kan få anmerkning for å komme for sent, levere lekser for sent, forstyrre i timene, løpe i gangene, jukse på prøver  og ikke levere mobil i mobilkassen. Dette er noen av tingene du kan gjøre for og få anmerkninger på min skole. Det ser jo greit ut, hvorfor mener jeg at det er for lett og få anmerkinger? Komme 5 min for sent til timen for at du glemte klokka. Eller og levere lekser en dag etter fristen. Eller ikke levere mobil i mobilkassa. Jeg mener at vis jeg ikke vil levere min mobil til skolen skal jeg ikke få anmerkning. Jeg skjønner jo at du ikke kan jukse på prøver, eller løpe i gangene. Men de bør ikke være så strenge. Vis de hadde gitt 1 advarsel når de ser at du gjør noe som ikke er greit eller innafor reglene. Hadde det vert greit. Mange lærere er flinke til å gjøre, noen ikke.

Nå vet du litt om anmerkninger og det jeg mener. Jeg vil gjerne at dere kan skrive hva dere mener om anmerkinger i kommentarfeltet.

LURE TIPS TIL OG FÅ GODE KARAKTERER.

Her kommer noen tips til hvordan få gode karakterer. Ta notater i timen. Gjøre alle leksene og prøv og sett deg inn i tema dere skal ha i fagene.. Spise en god frokost før skolen. For mange hjelper det å stå opp tidlig. Hvis du skal øve på gloser finnes det mange morsomme leker du kan bruke for og pugge glosene.

Tusen takk for at du leste.

-Gutt 13 år-

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.